Aviapoliksen lukio

Aviapoliksen lukio

Uuden Aviapoliksen lukion suunnittelu on aloitettu. Tavoitteena on, että rakentaminen alkaisi kesällä 2025. Aviapoliksen lukiosta tulee kansainvälisyyteen suuntautuva yleislukio. Lukio mitoitetaan noin 700 opiskelijalle. Lukion alustava koko on 8620 brm2 ja tontin alustava pinta-ala n. 5300 m2. Alustava hinta-arvio on noin 36,5 m€.

Lukiorakennus rakennetaan Aviabulevardin varrelle aivan Aviapoliksen juna-aseman viereen. Uuteen lukioon pääsee eri puolilta kaupunkia kätevästi junalla, busseilla ja myöhemmin myös Vantaan ratikalla. Tilojen monikäyttöisyyteen panostetaan. Esimerkiksi liikuntasali toimii liikuntaseurojen käytössä iltaisin ja viikonloppuisin ja tilojen vuokraus ulkopuolisille käyttäjille mahdollistetaan soveltuvin osin. Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen suunnitellaan julkisia tiloja, jolloin aula ja kahvila olisivat kaikille avoimia. Rakennuksen elinkaari on vuosikymmenten pituinen, joten tiloista pyritään tekemään vaihtuviin tarpeisiin muuntuvia. Oppimistilojen, ryhmätyötilojen sekä yleishallinnon ja opettajien työskentelytilojen muunneltavuuteen kiinnitetään paljon huomiota. Itsenäiseen opiskeluun panostetaan.

Tilat pyritään saamaan mahdollisimman energiatehokkaaksi hyödyntämällä mahdollisuuksien mukaan mm. aurinkosähköä ja maalämpöä. Kiinteistö liitetään Vantaan Energian kaukolämpöverkkoon. Vantaan Energian strateginen tavoite omata hiilinegatiivinen energiantuotanto vuonna 2030 tukee myös VTK Kiinteistö Oy:n tavoitteita.

Aviapoliksen lukio